Lupte intre fortele guvernamentale libiene si grupuri armate au avut loc sambata la Bani Walid, fost bastion al regimului Gaddafi, inlaturat de la putere, confruntari ce s-au soldat cu noua morti si 122 de raniti, potrivit unor surse medicale citate de AFP.

"Spitalul a primit noua persoane ucise si 122 ranite" in confruntarile armate, a declarat un oficial din cadrul serviciilor medicale din orasul Misrata, invecinat cu Bani Walid, unde sunt tratati fostii rebeli, acum inrolati in cadrul trupelor guvernamentale.

"Majoritatea ranilor au fost provocate de arme usoare, fapt ce sugereaza ca luptele au fost la distanta mica", a spus acesta, adaugand ca unele dintre victime au fost ranite de schije de obuze.

Martorii au relatat ca principalul spital din Misrata a fost coplesit de numarul de zeci de raniti adusi.

Anterior, colonelul Ali al-Chikhi, purtator de cuvant al sefului Statului Major, a declarat ca trupe guvernamentale au avansat "spre centrul Bani Walid", oras acuzat ca adaposteste si protejeaza sustinatori fanatici ai fostului regim, cautati de catre justitie.

De altfel, ofensiva coincide cu implinirea a exact un an de la moartea fostului dictator Muammar Gaddafi, capturat si apoi ucis la 20 octombrie 2011, in orasul sau natal Sirte.