Un opozant al presedintelui rus Vladimir Putin, cautat in Rusia in cadrul unei anchete pentru "pregatirea organizarii unor revolte in masa", a fost rapit de la Biroul Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati din Kiev (Ucraina), a anuntat sambata un deputat din cadrul opozitiei ruse, transmite AFP.

Comitetul rus de ancheta a informat cu o zi inainte ca a emis un aviz de cautare pe numele lui Leonid Razvozjaev, care este de asemenea asistentul deputatului Ilia Ponomarev din cadrul partidului Rusia Dreapta (centru-stanga).

"Razvozjaev a fost rapit de la Biroul Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) din Kiev", a declarat Ponomarev pentru agentia Interfax.

"Colegii nostri de la Kiev ne-au informat despre rapirea lui Razvozjaev", a adaugat parlamentarul rus.

Politia din Kiev a anuntat ca nu dispune de nicio informatie in legatura cu acest subiect, potrivit Interfax Ukraine.

Insa, potrivit miscarii politice ucrainene "Lupta" (stanga), Leonid Razvozjaev a venit in Ucraina pentru a cere azil politic, iar atunci cand a iesit din sediul UNHCR "angajati ai institutiei au auzit tipete de ajutor".

"De atunci, nimeni nu l-a mai vazut si n-a mai auzit nimic de Leonid", a adaugat miscarea, citata de Interfax. Ponomarev a anuntat la randul sau ca nu a mai reusit sa isi contacteze asistentul.

Ancheta in cadrul careia este cautat Leonid Razvozjaev il vizeaza si pe Serghei Udaltsov, liderul Frontului de Stanga si unul dintre liderii miscarii care contesta puterea lui Vladimir Putin in Rusia.

Un alt opozant rus, Konstantin Lebedev, un apropiat al lui Udaltsov, a fost inculpat joi pentru "pregatirea organizarii de revolte in masa" si a fost plasat in detentie provizorie in acest dosar.

Comitetul de ancheta isi intemeiaza acuzatiile pe un film documentar difuzat marti seara de postul national de televiziune NTV, favorabil puterii, care afirma, in baza unor imagini inregistrate cu camera ascunsa si avand o origine neprecizata, ca opozantul planuia sa rastoarne guvernul prin forta.