Marele-duce mostenitor al Luxemburgului, Guillaume, s-a casatorit sambata religios cu contesa belgiana Stephanie de Lannoy, in prezenta a numeroase capete incoronate, in cadrul unei ceremonii ce a imbinat traditia cu modernitatea, aducand in prim-plan aceasta mica tara aflata atat de rar in lumina reflectoarelor, relateaza AFP.

Nunta ducelui de LuxemburgFoto: Agerpres/Xinhua

Guillaume, in varsta de 31 de ani, care va deveni cel de-al 7-lea mare duce al monarhiei luxemburgheze, si Stephanie, 28 de ani, descendenta a uneia dintre cele mai vechi familii din nobilimea belgiana, si-au unit destinele in catedrala Notre-Dame din Luxemburg, in centrul capitalei Marelui Ducat.

Dupa o ceremonie civila marcata vineri in intimitatea familiei, o mare parte a elitei mondiale a raspuns invitatiei de a asista la casatoria religioasa a ultimului print mostenitor celibatar din Europa.

Contesa Stephanie, care a sosit la bratul fratelui sau mai mare, a purtat o rochie de mireasa Elie Saab alb-fildes de dantela cu broderii din fir de argint, precum si un voal din tul de aceeasi culoare, lung de 4 metri. Mirele era imbracat in uniforma militara de ceremonie.

In afara de familiile mirilor, la ceremonie au asistat regele Belgiei Albert II si regina Paola, care au legaturi de familie cu monarhia luxemburgheza, regele Norvegiei Harald V si regina Sonja, printul Hans-Adam II al Lichtensteinului cu printesa, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei si printul consort Henrik, regina Silvia a Suediei si printesa Lalla Salma, sotia regelui Mohammad VI al Marocului.

Printre invitati s-au mai numarat si printesa Carolina de Monaco, printul Edward (cel de-al treilea fiu al reginei Angliei), printul mostenitor al Japoniei Naruhito, precum si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Ceremonia religioasa a fost oficiata de arhiepiscopul de Luxemburg Jean-Claude Hollerich in limbile franceza, engleza, germana si luxemburgheza.

Aceasta nunta, unul dintre evenimentele mondene ale anului, care i-a costat pe contribuabilii luxemburghei 500.000 euro, a avut si note moderne - cei doi miri au invitat si 270 de cetateni sa ii insoteasca in catedrala.

Cei doi miri s-au cunoscut in Germania in urma cu opt ani, prin intermediul unui prieten comun. Relatia lor a inceput abia in urma cu trei ani, iar cei doi si-au pastrat-o secreta pana cand s-au anuntat logodna, in aprilie.