Presedintele Barack Obama este considerat castigatorul celei de-a doua dezbateri televizate intre el si candidatul republican Mitt Romney, potrivit unui sondaj telefonic realizat de CNN imediat dupa transmisiune. Potrivit sondajului 46% l-au declarat pe Obama castigator, in timp ce 39% l-au ales pe Romney.

Obama vs. RomneyFoto: Agerpres/Xinhua

Cei 46% au considerat ca Obama a avut o prestatie mai buna decat se asteptau, dupa ce in prima dezbatere a fost invins de Mitt Romney.

Marja de eroare este de plus/minus 4,5%.

Potrivit CNN, avantajul lui Obama a venit in cadrul unei audiente "ceva mai republicane" decat media intregii tarii. \

Si un sondaj CBS il arata pe liderul de la Casa Alba castigator, cu 37% la 30%.

Potrivit Reuters, Obama a fost mult mai direct si mai energic decat in urma cu doua saptamani. El l-a mustrat pe Romney pentru ca l-a acuzat ca a incercat sa obtina un avatantaj politic in urma atacului din Benghazi in care si-a pierdut viata ambasadorul american Chris Stevens.

Romney a facut o gafa, sustinand ca Obama nu ar fi catalogat atacul drept un "act terorist", inca moderatoarea Candy Crowley de la CNN l-a corectat. Transcrierile declaratiilor din acea zi confirma ca Obama a folosit acest termen.

Republicanul l-a acuzat pe Obama ca nu si-a indeplinit promisiunile electorale din 2008. In unul dintre cele mai bune momente ale sale din seara precedenta, Romney l-a atacat pe Obama pe teme economice, spunand ca programul sau a facut ca 15 milioane de oameni sa fie nevoiti sa foloseasca tichete de masa, la crestere redusa si somaj.

La randul sau, Obama l-a acuzat pe Romney ca planul sau economic este facut sa ii protejeze si sa ii ajute pe cei bogati, in detrimentul clasei mijlocii. "Guvernatorul Romney spune ca are o un plan cu cinci puncte principale. Are un plan cu un singur punct - sa se asigure ca cei de la varf joaca pe baza altor reguli decat ceilalti".