Sapte tablouri, printre care opere ale lui Picasso, Matisse, Monet si Gauguin, au fost furate in noaptea de luni spre marti din muzeul Kunsthal din Rotterdam, a anuntat marti politia olandeza, citata de AFP.

"Marti dimineata, sapte opere de arta au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. In acord cu proprietarii, politia poate publica acum fotografii ale tablourilor", se arata intr-un comunicat insotit de pozele tablourilor. Intr-o prima etapa, politia refuzase sa spuna despre ce tablouri este vorba.

Operele de arta sunt "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" semnate Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Furtul, care pare sa fi fost bine pregatit, a avut loc in jurul orei trei dimineata (01,00 GMT), potrivit politiei, care a precizat ca studiaza acum camerele de luat vederi.

Politia a fost alertata in timpul noptii, in urma declansarii unei alarme, dar hotii plecasera deja cand politistii au ajuns la muzeu.

Muzeul expune opere ale Fundatiei Triton, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de existenta, care includ tablouri de Picasso, Van Gogh, Marcel Duchamp si Piet Mondrian.