In jur de 1.400 de persoane au fost evacuate luni seara la Bad Fallingbostel (nordul Germaniei) in urma unui incident industrial produs intr-o uzina agroalimentara a gigantului Kraft Foods care a provocat aparitia unui nor toxic, au anuntat pompierii germani, citati de AFP.

Circa 700 de membri ai serviciilor de interventie au intervenit pentru a ajuta persoanele nevoite sa isi paraseasca locuintele in urma incidentului care a provocat emanatii periculoase, inorasul situat in apropiere de Hanovra.

Incidentul a fost provocat de o manipulare gresita in incinta fabricii care a dus la deversarea, din neatentie, a unui acid intr-un rezervor de soda, provocand o reactie chimica periculoasa.

Serviciile de interventie incercau marti dimineata sa raceasca rezervorul, cu scopul de a preveni o potentiala explozie, a precizat sursa citata.

"Pana in prezent, nu sunt raniti si nicio persoana nu a fost afectata", a declarat o purtatoare de cuvant a grupului Kraft Foods pentru postul de televiziune N24. "Populatia nu a fost pusa in pericol niciun moment, deoarece, cu titlu preventiv, in acord cu autoritatile, am luat decizia evacuarii", a adaugat reprezentanta Kraft Foods.

Un perimetru de 500 de metri in jurul uzinei a fost delimitat, scolile si cresele au fost inchise, la fel ca si autostrada care trece prin apropierea unitatii.