Autoritatile turce au ordonat luni unui avion armean, care se indrepta catre orasul sirian Alep, sa aterizeze pentru verificarea incarcaturii, relateaza Reuters. Aceasta este cea mai recenta miscare a Ankarei de a preveni incalcarea spatiului sau aerian in incercarea de a opri aprovizionarea Siriei cu arme.

Avionul armean si-a continuat drumul, dupa ce autoritatile din orasul turc Erzurum au confirmat ca acesta transporta ajutor umanitar, dupa cum au mentionat si oficialii armeni.

Armenia a confirmat faptul ca planul Turciei de a verifica avionul armean era deja cunoscut.

''Avionului i-a fost ordonat sa aterizeze pentru a fi inspectat. Ne-am convins ca declaratia (n.red. Armeniei) a fost corecta, iar avionul a primit permisiunea de a decola'', a declarat vicepremierul turc Bulent Arinc.

Turcia a interceptat saptamana trecuta un avion de linie sirian care zbura de la Moscova, in urma unor informatii potrivit carora aparatul transporta la bord arme si munitii spre Damasc. Ulterior, Turcia a confirmat existenta munitiei provenind din Rusia cu destinatie catre fortele armate ale Siriei.