Aproximativ 120 de detinuti de drept comun au evadat luni din inchisoarea Jedaida din Tripoli, a anuntat seful garzii nationale din Libia, subliniind ca serviciile de securitate au fost plasate in stare de alerta, relateaza AFP.

"Aproximativ 120 de detinuti de drept comun au evadat astazi din inchisoarea Jedaida. Serviciile de securitate au fost plasate in stare de alerta si incearca sa ii prinda", a declarat Khaled al-Sherif.

"Suntem pe urmele lor si unii dintre ei au fost deja arestati", a adaugat el.

Purtatorul de cuvant al Inaltului Comisariat de securitate, care se afla in subordinea Ministerului de Interne, Abdelmonem al-Hor, a confirmat numarul detinutilor evadati, afirmand ca o ancheta a fost deschisa pentru stabilirea circumstantelor in care a avut loc evadarea.

"Am primit instructiuni pentru a deschide ancheta si de a participa la cautarea prizonierilor. Asteptam lista detinutilor evadati", a precizat el.

Rezervata detinutilor de drept comun, inchisoarea Jedaida se afla sub controlul Ministerului Justitiei.

In august, o revolta a izbucnit in aceasta inchisoare, provocand ranirea a doi detinuti, iar mai multi au evadat.

Autoritatile libiene au preluat controlul asupra mai multor inchisori in ultimele luni, inclusiv Jedaida, care erau anterior controlate de fostii rebeli care au luptat impotriva regimului lui Muammar Gaddafi.

Organizatiile neguvernamentale au denuntat incalcari ale drepturilor omului comise impotriva oficialilor si sustinatorilor fostului regim detinuti de rebeli in inchisori care nu sunt controlate de autoritati.