Un atac al dronelor americane asupra unei baze de insurgenti din zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, in apropierea granitei afghane, a ucis 18 persoane, ranind mai multe persoane, au anuntat oficiali locali, citati de AFP.

"Drone americane au tras patru rachete asupra unei baze a combatantilor" islamisti, a declarat adjunctul sefului administratiei locale, Rafiq Mohmand.

Majoritatea victimelor sunt de nationalitate afghana.

Atacul dronelor a vizat o tabara din sectorul Baland Khel, la granita districtelor Orakzai si Waziristanul de Nord, o zona tribala pakistaneza considerata un sanctuar pentru numeroase factiuni talibane si grupari aliate al-Qaeda, potrivit unui responsabil din serviciile secrete pakistaneze care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Cladirea lovita drone ii apartinea lui maulana Shakirullah, un comandant al sefului de razboi pakistanez Hafiz Gul Bahadur, un aliat al retelei Haqqani considerat de Washington drept una dintre cele mai mari amenintari din regiune si intermediarul intre talibani si al-Qaeda.

Fostul star de cricket pakistanez, devenit un influent om politic, Imran Khan, a incercat in zadar in acest week-end sa patrunda in zonele tribale pentru a protesta fata de tirurile dronelor americane.