Presedintele rus Vladimir Putin si-a amanat vizita ce urma sa o efectueze lunea viitoare la Ankara, in contextul in care tonul a crescut intre cele doua tari dupa ce Turcia a interceptat un avion sirian care venea de la Moscova, transmite AFP. Purtatorul de cuvant al Kremlinului a informat ca vizita a fost amanata pe termen nedeterminat, in timp ce biroul de presa al premierului turc a precizat ca presedintele rus se va deplasa la Ankara pe 3 decembrie.

"Vizita a fost amanata, vom stabili data ulterior", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, fara a preciza cauzele acestei decizii. Acesta a subliniat, insa, ca "vizita va avea loc".

Presa rusa relata joi despre o vizita la Ankara a liderului de la Kremlin prevazuta luni, 15 octombrie, care ar fi fost anulata chiar in contextul interceptarii cursei Moscova-Damasc de catre fortele aeriene turce.

Ulterior, biroul de presa al premierului turc Recep Tayyip Erdogan a informat ca Vladimir Putin este asteptat in capitala turca pe 3 decembrie.

"A treia editie a consiliului de cooperare ruso-turc va avea loc pe 3 decembrie, la Ankara (...) sub copresedintia premierului Erdogan si a presedintelui rus", se arata intr-un comunicat al guvernului turc.