Guvernul Greciei a interzis orice manifestare publica marti, in centrul Atenei, pentru a preveni eventuale incidente in timpul vizitei pe care cancelarul german Angela Merkel o va efectua in aceasta tara, scrie AFP.

Aproximativ 6.500 politisti si membri ai fortelor de interventie vor fi aproape pe picior de razboi, comenteaza agentia franceza de presa, in conditiile in care in centrul Atenei nu va fi permisa circulatia pietonilor si a masinilor.

"Orice adunare publica va fi interzisa marti intre 09,00 si 22,00 in cartierele din centrul orasului", intr-o zona care include ambasada Germaniei, Parlamentul, palatele guvernamentale si arterele care leaga centrul orasului de aeroport, potrivit unui comunicat de presa al politiei. In cartierul din jurul pietei Syntagma vor fi plasate bariere care vor interzice accesul pietonilor si un elicopter va survola centrul orasului.

Scolile aflate in acest cartier vor fi si ele inchise.

Potrivit politiei, dispozitivul de securitate va fi identic cu cel instituit in 1999 cu ocazia vizitei presedintelui american din acel moment, Bill Clinton, intr-un context de accentuare a sentimentului anti-american, dupa bombardamentele NATO in Serbia.

Aeroportul din Atena, ambasada germana si societatile germane vor fi plasate sub inalta supraveghere.

Vizita Angelei Merkel intervine intr-un climat de tensiuni alimentate de noi masuri de economice pe care guvernul se pregateste sa le adopte sub constrangerea creditorilor, pentru a-si putea asigura continuarea platilor din partea FMI si a UE.

Analistii spun ca Angela Merkel va incerca sa transmita un mesaj de solidaritate poporului grec si liderului conservator al guvernului de coalitie, Antonis Samaras, cu care se va intalni in dupa amiaza zilei de marti.