Presedintele georgian Mihail Saakashvili va incerca sa se agate de putere dupa infrangerea partidului sau la legislativele din 1 octombrie cu ajutorul deputatilor alesi in scrutinul majoritar, apreciaza seful statului rus, Vladimir Putin, intr-un interviu acordat televiziunii rusesti NTV si citat de agentia semioficiala RIA Novosti.

"Saakashvili se va agata de putere. Dupa parerea mea, va incerca sa recupereze pierderea la proportional gratie (fotoliilor de deputat) de la scrutinul uninominal majoritar", a spus omul forte al Rusiei, dusman declarat al presedintelui georgian.

Dupa numararea buletinelor de vot, blocul opozitiei "Visul Georgian" al miliardarului Bidzina Ivanishvili a castigat 54,85% din voturi si va avea 83 de deputati din totalul de 150 de locuri ale parlamentului. Partidul puterii, "Miscarea nationala unita" a presedintelui Saakashvili, va fi reprezentata de 67 de deputati.

In virtutea recentelor amendamente la constitutia tarii, incepand din 2013 puterea presedintelui georgian va fi considerabil redusa si repartizata intre parlament si prim ministru.