Doua avioane s-au lovit usor, sambata, pe pista terminalului 1 al aeroportului Madrid-Barajas, fara a se inregistra raniti, dar pasagerii au fost nevoiti sa schimbe avionul, conform regulamentului, a relatat pentru AFP un purtator de cuvant al administratiei aeroporturilor Aena.

Incidentul s-a produs in jurul orei locale 16.15, intre doua avioane ale companiilor Air Europa si Iberworld care transportau 297 si, respectiv, 384 de pasageri.

"A fost o coliziune usoara. Nu exista niciun ranit". "Pagubele sunt mici si materiale", dar a fost necesara debarcarea pasagerilor, asa cum prevede regulamentul, a declarat purtatorul de cuvant, care a precizat ca a fost deschisa o ancheta.

"Un avion al Air Europa, cu destinatia Caracas (Venezuela), a cerut permisiunea sa iasa din stationare. Pilotul a auzit ordinul "nu", dar dintr-un motiv necunoscut a facut manevra de iesire", a explicat purtatorul de cuvant.

"In acel moment trecea un avion al companiei Iberworld, cu destinatia Cancun (Mexic), si cele doua aparate au intrat intr-o usoara coliziune", coada primului atingand aripa celui de-al doilea.

"Pasagerii au fost debarcati deoarece, in acest caz, cand exista o ciocnire chiar si usoara, avioanele nu pot zbura", a continuat acesta.