Armata turca a ripostat vineri seara la un nou atac cu obuze lansat din Siria, care a lovit teritoriul sau, respectiv provincia Hatay (sud-estul Turciei), fara a se inregistra victime, relateaza presa turca, citata de AFP.

Atacul lansat din Siria a lovit o zona rurala din districtul Yayladagi, la circa 50 de metri in interiorul teritoriului turc, a precizat guvernatorul provinciei Hatay, Celalettin Lekesiz, potrivit agentiei de presa Anatolia.

Acest nou incident survine la numai doua zile de la atacul cu obuze lansat din Siria care a lovit satul turc Akcakale, situat la granita dintre cele doua state, si care a ucis cinci civili turci. Ankara a ripostat miercuri seara si joi dimineata bombardand pozitiile armatei siriene si ucigand "cativa" soldati sirieni, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Situatia a redevenit calma, vineri, la Akcakale, localitate turca situata chiar in fata postului de frontiera sirian de la Tall al-Abyad, controlat de la mijlocul lunii septembrie de rebelii din Armata siriana libera (ASL). Armata turca si-a intarit prezenta in zona, mobilizand numeroase tancuri si sisteme de artilerie.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat vineri faptul ca tara sa nu vrea un razboi cu Siria, dar ca nu va ezita sa raspunda oricarui act care ii ameninta "securitatea nationala".

"Le mai spun inca o data regimului al-Assad si sustinatorilor sai: nu va aventurati sa puneti la incercare rabdarea Turciei (...) Turcia va iesi teafara din orice incident si isi va continua drumul", a declarat Erdogan, in fata unei multimi de sustinatori ai partidului sau. "Insa voi, voi veti iesi raniti, veti plati un pret extrem de ridicat", a adaugat el.