O coliziune produsa intre doua feriboturi s-a soldat cu cel putin 36 de morti si circa 100 de raniti, luni seara, in Hong Kong, au anuntat marti autoritatile.Accidentul s-a produs luni, in jurul orei locale 20.20, cand o nava care facea legatura intre Hong Kong si insula Lamma, situata la circa trei kilometri, a acrosat un vas care transporta angajati ai companiei de electricitate si membri ai familiilor acestora, potrivit Mediafax.

Peste 120 de persoane se aflau la bordul vaporului lovit, care s-a scufundat in cateva minute, numai prora ramanand la suprafata. Pasagerii se imbarcasera pentru a asista la spectaculosul foc de artificii organizat in fiecare an in portul Victoria cu ocazia Zilei Nationale a Chinei. Potrivit autoritatilor din Hong Kong, "28 de persoane au murit pe loc, iar opt au fost declarate decedate la spital".

Bilantul s-ar putea agrava, avand in vedere ca aproximativ 100 de persoane sunt ranite, dintre care noua sunt in stare critica. Potrivit postului local de televiziune RTHK, printre victime figureaza copii. Politia a afirmat ca nu stie deocamdata care a fost cauza coliziunii.