Premierul britanic David Cameron, recunoscut pentru abilitatea de a separa viata privata de cea profesionala si pentru hobbyurile sale variate, a ajuns in atentia publicului britanic dupa ce un prieten de-al lui a afirmat ca premierul ar fi refuzat sa isi intrerupa un meci de tenis pentru a avea o convorbire telefonica cu presedintele american Barack Obama, relateaza The Telegraph.

David Cameron la Jocurile ParalimpiceFoto: Reuters

Incidentul a fost relatat de Charlie Brooks, un prieten vechi al premierului britanic. Cameron a fost nevoit sa se indeparteze de Brooks si de sotia sa Rebekah, fost editor de tabloid, dupa ce a iesit la iveala ca cei doi sunt implicati in scandalul interceptarilor telefonice. Charlie Brooks si alte sase persoane au fost acuzate de conspiratie pentru a influenta activitatea justitiei in scandalul interceptarilor telefonice.

"Jucam tenis cu el (cu David Cameron - n.r.) la Chequers (resedinta oficiala a preierului -n.r.) intr-o zi. Castigasem usor primul set, apoi el a castigat setul al doilea cand cineva a venit i-a spus: 'Va cauta dl Obama la telefon, domnule prim-ministru'.

M-am gandit 'Ok, trebuie sa punem punct'. Insa mi-a spus 'Cred ca avem timp pentru un al treilea set - spune-i dlui Obama ca il sun eu inapoi'", a povestit Brooks.

Biroul de presa al premierului a pus sub semnul intrebarii afirmatiile lui Charlie Brooks aratand ca, potrivit datelor oficiale, cei doi au jucat tenis o singura data, in august 2010, la resedinta oficiala a premierului si ca inregistrarile telefonice de atunci nu arata niciun apel din partea presedintelui american Barack Obama.

Povestea a ajuns in presa in contextul in care o biografie a lui Cameron, publicata in luna mai, sustine ca premierul este un impatimit al tenisului si un maestru al relaxarii. Un cunoscut al lui Cameron le-a spus autorilor biografiei, James Hanning si Francis Elliott, ca "daca ar exista o medalie olimpica pentru relaxare, premierul ar castiga-o."

Damian McBride, fost consilier de presa al lui Gordon Brown, a scris pe Twitter ca este posibil ca intreruperea sa fi fost un truc menit sa il "scape" pe premier de meciul de tenis. "Banuiesc ca Obama nu era intr-adevar la telefon ci era doar o ocazia, planificata in avans, de a pune punct, ocazie pe care asistentii i-o dau premierului dupa ce o italnire a depasit o ora", a scris McBride pe Twitter.

Fostul consilier de presa al lui Gordon Brown a povestit ca "pbisnuiam sa ii dam biletele de hartie goale. Daca voia sa continue o intalnire, le ignora. Daca nu, de exemplu, zicea: 'Netanyahu? Acum?'".