Initiativa Musulmanilor Liberali din Austria (ILMO) a cerut miercuri constructia unei biserici pe teritoriul saudit, apreciind ca Arabia Saudita, care participa la mai multe proiecte de constructie de moschei in tarile crestine, ar trebui sa faca acest gest, in schimb, scrie AFP.

"Musulmanii liberali cer constructia unei biserici in regatul Arabiei Saudite", afirma asociatia, intr-o scrisoare transmisa ambasadorului saudit in Austria, Mohammed al-Salloum.

Numerosi diplomati, oameni de afaceri si muncitori sunt crestini in Arabia Saudita si nu isi pot practica religia, spune Amer Albayati, presedintele ILMO.

"Arabia Saudita sustine puternic constructia de moschei si mii de locuri de rugaciune in tarile crestine din Europa, atat pe plan financiar cat si din punct de vedere al organizarii", a explicat acesta.

Potrivit "principiului reciprocitatii", "constructia de locuri sacre nemusulmane" in Arabia Saudita ar trebui sa fie favorizata.

Asociatia isi propune sa ofere idei si sustinere financiara pentru astfel de proiecte.

Arabia Saudita sustine financiar, alaturi de Spania si Austria, constructia la Viena a unui centru inter-religios si intercultural. Acest proiect a starnit insa si nemultumiri. Un deputat al ecologistilor, Alev Korun, a taxat drept o "gluma proasta" faptul ca Arabia Saudita, unde domneste wahhabismul si care aplica strict Sharia, legea islamica, se angajeza sa promoveze dialogul inter-religios.