Reprezentantii revistei franceze Closer au anuntat luni ca editorul publicatiei, Laurence Pieau, a primit amenintari cu moartea, dupa ce revista apublicat fotografii cu ducesa de Cambridge topless, scrie The Telegraph.

"Am primit peste 300 de e-mail-uri jignitoare dintre care cateva contin amenintari cu moartea'', sustine revista franceza Closer, adaugand ca politia a fost alertata. Paisprezece dintre cele mai violente mesaje adresate lui Laurence Pieau au fost predate politiei. ''N-o lasati niciodata in pace'', este unul dintre mesajele de amenintare.

Dupa ce revista franceza Closer a publicat pentru prima data fotografiile cu ducesa de Cambridge, acestea au fost preluate si de publicatii din Danemarca si Suedia, de Daily Star din Irlanda sau saptamanalul italian Chi, proprietate a grupului Berlusconi.

Editorul Closer a declarat ulterior ca imaginile cuplului regal nu sunt ''nici macar socante''.

In urma scandalului, avocatul familiei regale a obtinut un ordin civil impotriva fotografului neidentificat, in incercarea de a opri raspandirea imaginilor. Autoritatile franceze au interzis, de asemenea, distribuirea ulterioara a imaginilor, iar instanta a somat publicatia franceza sa predea fisierul cu imagini cuplului regal.

Pe de alta parte, Closer a declarat ca nu detine copiile originale ale fotografiilor intrucat acesteau au fost cumparate pentru publicarea in exclusivitate. Publicatia a refuzat sa spuna de la cine a cumparat imaginile sau cine este autorul acestora.