Un comandant din armata de elita a Iranului, Gardienii Revolutiei, a dat asigurari ca un atac al Israelului asupra Iranului ar declansa "un al treilea razboi mondial", avertizand asupra unui posibil atac preventiv in cazul in care Israelulul desfasoara pregatiri de razboi, potrivit AFP.

Daca Israel si Iran se vor opune militar, "acesta ar deveni al treilea razboi mondial", a declarat generalul Amir Ali Hajizadeh, seful armatei aeriene, pentru un post de televiziune iranian.

Daca un atac din partea Israelului va parea iminent, "este posibil ca noi sa desfasuram un atac preventiv. Insa nu vedem acest lucru pentru moment", a declarat el.

Liderii israelieni ameninta in mod regulat ca vor ataca instalatiile nucleare iraniene, pentru a impiedica tara sa dezvolte bomba atomica, chiar daca Teheranul insista asupra caracterului civil al programului sau nuclear.

In cazul unui atac israelian, avand unda verde din partea SUA, iranienii "vor ataca bazele americane din Bahrein, Qatar si din Afganistan", a adaugat Hajizadeh. Israelul "nu-si va putea imagina replica si va suferi pagube importante", a continuat acesta.