Germania respinge ideea de a plati despagubiri Greciei pentru ocupatia nazista
"Guvernul federal considera, dupa mai multe decenii, ca aceasta chestiune a reparatiilor si-a pierdut pertinenta", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor externe.
"Pentru noi, aceasta chestiune nu se pune si as vrea sa adaug ca nu sunt la curent cu nicio discutie, niciun contact intre Germania si Grecia" pe marginea acestui subiect, a adaugat el.
Saptamana trecuta, ministerul grec al Finantelor anuntase constituirea unui "grup de lucru" pentru a analiza arhivele, in vederea stabilirii sumei pe care Grecia ar putea sa o reclame Berlinului in contul despagubirilor.
Istoricii si juristii din Grecia recunosc complexitatea acestei chestiuni in care Atena are sanse putine sa beneficieze de despagubiri pentru crimele comise in timpul ocupatiei naziste (1941-1944), chiar daca dezbaterea publica este foarte aprinsa, in special asupra unui imprumut pe care Grecia a fost obligata sa-l contacteze in 1942 pentru finantarea ocupatiei si pe care nu l-a rambursat niciodata.
"Germania isi asuma trecutul national-socialist. Am facut-o intotdeauna in cursul deceniilor precedente si am demonstrat in diferite moduri ca luam acest trecut in serios", a adaugat purtatorul de cuvant.
Acesta a adaugat ca Germania si-a asumat acest trecut prin intermediul diferitelor acorduri bilaterale cu Grecia si prin precedente reparatii.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Ar trebui sa platiti cu varf si indesat si voi si rusii si toate tarile care la un moment dat au cotropit alte tari.
Dar cand este vorba sa plateasca nu mai exista pertinenta, in schimb cand trebuie sa ia pentru "investitori" pai atunci au zece maini.
Grecii ar trebui sa nu cedeze.
Dar grecii? Când e vorba să-şi respecte angajamentele de ce nu o fac? Când e vorba să dea bani înapoi de ce aşteaptă să li se taie datoriile, să mai primească bani sau să răscolească în trecut că poate, poate mai revendică ceva? Cum ar fi ca Germania să îi ceară banii pe care i-a investit în secolul XIX în ţară şi pe care i-a pierdut fiindcă ăştia nu-s în stare să gestioneze o ţară şi să fie cinstiţi?
Acuma, dupa ce grecii au trait bine-mersi si s-au dezvoltat (vezi nr de bugetari "inamovibili", vezi al 14-lea si al 15-lea salar, vezi nr de pensionari pe caz de boala inexistenta, vezi beneficiarii de pensii de invaliditate pentru oameni perfect sanatosi, si lista ar putea continua), dupa ce au bagat FMI, UE si BM vagoane de bani in ei sa-i scoata basma curata, dupa ce li s-au sters o mare parte din datorii catre banci, tot ei - grecii - se apuca sa scormoneasca in .... trecut, doar-doar 'or mai gasi ceva chichitze de care sa se lege pentru a nu plati.
Un indemn pentru toti cei care asteapta ca toate sa le vina mura-n gura: "La munca, nu la intins mana!!".
E timpul ca gretzii sa plateasca pentru perioada Fanariota. Romania doar sub rusi a fost jefuita mai dihai decat sub Fanarioti.