Armata pakistaneza a anuntat luni ca a testat cu succes o racheta cu raza scurta de actiune care poate transporta ogive nucleare, relateaza AFP.

Aceasta racheta, Hatf-VII Babur, cu o portanta de 700 de kilometri, este un vehicul de joasa altitudine care poate "atinge o tinta maritima sau terestra cu o foarte mare precizie", spune armata, intr-un comunicat.

Acesta este primul test din iunie pentru Pakistan, dupa o serie de lansari in primavara, declansate de testarea cu succes, de catre vecinul si rivalul India, a unei rachete cu raza lunga de actiune, Agni V, capabila si ea sa transporte ogive nucleare.

India si Pakistanul, singura putere nucleara din lumea musulmana, au avut trei confruntari militare de la declararea independentei, concomitent, a celor doua tari, in 1947, dupa ce Imperiul britanic colonizase Indiile.

Cela doua tari rivale au obtinut arma nucleara, oficial, la sfarsitul anilor 1990 si poarta, de atunci, un razboi al comunicatiilor de fiecare data cand cealalta testeaza o racheta.