​Liderul gruparii musulmane Hezbollah a facut un apel la noi proteste luni in Liban impotriva filmului islamofob "Inocenta musulmanilor", scrie BBC. "Lumea trebuiea sa stie ca musulmanii nu vor ramane tacutri in fata acestei insulte", a spus Sheikh Hassan Nasrallah.

Protestele au continuat la sfarsitul saptamani in fata misiunilor diplomatice americane din mai multe tari, filmul fiind realizat in SUA. O persoana ar fi fost ucisa in timpul ciocnirilor dintre protestatari si politie in Pakistan duminica.

Primul protest din Liban este programat luni dupa-amiaza in Beirut, intr-o suburbie aflata sub conducerea gruparii extremiste.

Nasrallah a catalogat filmul ca fiind cea mai periculoasa insulta adusa Islamului vreodata, mai grava chiar decat cartea "Versetele satanice" a lui Salman Rushdie, aflat sub un decret "fatwa" in Iran riscand moartea, sau benzile desenata cu Profetul Mohammed, publicate in 2005 intr-un ziar danez.

El a declarat ca a asteptat sa se incheie vizita istorica a Suveranului Pontif in Liban pentru a vorbi pe aceasta tema. "Cei care trebuie sa fie trasi la raspundere, judecati si boicotati sunt cei direct responsabili pentru acest film si cei care se afla in spatele lor si cei care ii sustin si ii protejeaza, in special Statele Unite ale Americii", a spus el .

Luni, circa 1.000 de persoane iau parte la o demonstratie in capitala afgana Kabul.