Un fost Navy SEALs, soldat de elita al marinei, se afla printre americanii ucisi in timpul atacului asupra Consulatului Statelor Unite la Benghazi (Libia), incident in care a fost omorat ambasadorul SUA Chris Stevens, a facut cunoscut joi un responsabil american, conform AFP.

Fostul membru al trupelor de comando, care lucra pentru Departamentul de Stat, a fost identificat de postul de televiziune ABC-News ca fiind Glen Doherty, in varsta de 42 de ani, din cadrul unei echipe ce investiga situatia lansatoarelor mobile de rachete din Libia, anunta Agerpres.

In afara ambasadorului, a mai fost ucis in asaltul de marti un fost militar al US Air Force, Sean Smith, ofiter responsabil cu serviciile de telecomunicatie la nivelul consulatului, au confirmat responsabili americani.

Cel de-al al patrulea american omorat nu a fost identificat pana in prezent, dar este posibil sa fie vorba despre un militar pensionat care lucra in serviciul de paza si protectie, au adaugat responsabilii.

Noul premier libian, Mustafa Abu Shagur, a anuntat joi ca s-au inregistrat "progrese importante" ce au condus la arestarea unor persoane in cadrul anchetei cu privire la atacul asupra Consulatului american la Benghazi.