YouTube a anuntat miercuri ca a restrictionat accesul in Libia si Egipt la filmul controversat si ostil la adresa Islamului care a provocat violente antiamericane la Benghazi, acesta fiind in continuare disponibil in alte zone, relateaza AFP. Indonezia, statul musulman cel mai populat din lume, a cerut YouTube joi sa retraga clipul.

"Data fiind situatia foarte dificila din Libia si Egipt, am restrictionat temporar accesul (la film) in aceste doua state. Gandurile noastre se indreapta catre familiile persoanelor ucise in atacurile de ieri din Libia", arata un comunicat al YouTube, detinut de Google.

"Noi lucram pentru a crea o comunitate apreciata de toata lumea si care sa permita fiecaruia sa exprime o opinie diferita", a adaugat acesta.

"Aceasta reprezinta o provocare deoarece ceea ce e fara probleme pentru o tara poate fi ofensator pentru o alta. Acesta inregistrare, disponibila pe scara larga pe Internet, se conformeaza regulamentului nostru si va ramane astfel pe YouTube" in alte tari, adauga comunicatul, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Lungmetrajul intitulat "Innocence of Muslims" ("Inocenta musulmanilor") pare a fi un atac grosolan si ironic cu buget redus la adresa Islamului.

Publicitatea facuta in jurul filmului a inflamat multimile in Egipt si Libia.

Proteste violente la Benghazi (Libia) au provocat moartea a patru americani, printre care si ambasadorul Statelor Unite in Libia, si o manifestatie antiamericana in fata ambasadei Statelor Unite din Egipt.