Cartea despre raidul care a provocat moartea lui Ben Laden publicata recent de un fost Navy Seal "compromite alte operatiuni si pune in pericol viata celor implicati in aceste operatiuni", a apreciat marti secretarul american al Apararii Leon Panetta, transmite AFP citata de Mediafax.

"In calitate de secretar al Apararii, nu pot sa le spun membrilor ᅡSealsᅡ: ᅡPuteti lua parte la aceste raiduri si apoi sa scrieti o carte despre asta sau/si sa vindeti povestea la New York Timesᅡ", a declarat Panetta pentru postul CBS, in cadrul primei sale reactii directe cu privire la subiect.

"Cum naiba putem sa implementam operatiuni sensibile impotriva inamicilor nostri daca oamenilor li se permite sa actioneze astfel?", s-a intrebat seful Pentagonului.

Publicata la 4 septembrie, "No Easy Day" ("Deloc o zi usoara") a fost scrisa de un fost membru al commando-ului de elita american care a luat parte la raidul efectuat impotriva lui Osama Ben Laden in mai 2011.

Autorul - care a scris sub un pseudonim dar a fost identificat de presa americana - ar putea fi anchetat de Pentagon, care studiaza in prezent cartea pentru a determina daca au fost dezvaluite informatii clasificate,

Panetta a mai precizat ca autorul cartii avea oricum obligatia de a prezenta manuscrisul sau Pentagonului inainte de publicare.

Dezvaluind secrete, "el compromite alte operatiuni si pune in pericol viata celor care sunt implicati in aceste operatiuni", a declarat Leon Panetta pentru CBS.

De asemenea, autorul si-a pus in pericol propria viata prin publicarea acestei carti, a subliniat secretarul Apararii: "El a luat parte la operatiunea care l-a eliminat pe Ben Laden. Este evident ca asta ar trebui sa-l ingrijoreze. Noi suntem ingrijorati pentru siguranta sa".