Inarmati cu sulite, calare sau pe jos, sute de persoane au urmarit marti un taur pe ntru a-l ucide in apropiere de Tordesillas, in centrul Spaniei, o traditie medievala denuntata de aparatorii drepturilor animalelor, relateaza AFP.

Toro de la VegaFoto: Captura YouTube

Intr-un nor de praf, cavalerii l-au urmarit pe "Volante", un taur de 622 de kilograme, urmati de hoarde de oameni. Datand din 1453, traditia "Toro de la Vega" consta in urmarariea animalului pe strazile orasului fortificat Tordesillas, care este fortat sa traverseze un pod, ajungand astfel intr-o campie din apropiere.

Barbatul care reuseste sa-l ucida cu o lovitura de lance castiga turneul.

O data ajuns in camp, Volante a schimbat insa directie inspre oras. Atunci, cel putin un cavaler i-a dat o lovitura mortala.

In conditiile in care uciderea taurului a avut loc in afara spatiului reglementat, rezultatul turneului nu a putut fi validat.

Inainte de inceperea cursei, militantii pentru drepturile animalelor s-au adunat in fata gradului in care se afla taurul, pentru a protesta fata de tratamentul rezervat acestuia, inainte de a fi imprastiati de politie.

Alti militanti au protestat in centrul Madridului pentru a protesta impotriva acestei traditii, o mostenire a luptelor cu tauri care existau inaintea aparitiei corridelor, la finele secolului al XVII-lea.