Numarul doi al al-Qaeda in Yemen, sauditul Said Ali al-Shehri, a fost ucis intr-o operatiune a armatei in estul tarii, a anuntat luni ministerului yemenit al Apararii, care sustine ca a adus astfel o "lovitura dura" retelei extremiste, relateaza AFP.

Pe langa acest lider al al-Qaeda, un fost detinut la Guantanamo, sase dintre oamenii sai au fost si ei ucisi in aceasta operatiune lansata in valea Hadramout, a precizat ministerul, pe site-ul sau, 26sep.net.

Disparitia numarului doi al retelei teroriste in Yemen, care se autodenumeste al-Qaeda din Peninsula Arabica (Aqpa), nu a fost confirmata din surse independente.

O sursa tribala a precizat insa ca a existat o operatiune terestra a armatei in provincia Hadramout, regiunea de origine a familiei fondatorului al-Qaeda, Osama bin Laden.

Aqpa s-a nascut in ianuarie 2009 din fuziunea aripilor saudita si yemenita ale al-Qaeda. Organizatia este condusa de yemenitul Nasser al-Wahichi, cel care si-a declarat credinta, in 26 iulie 2011, lui Ayman al-Zawahiri, ajuns in fruntea retelei teroriste dupa moartea lui bin Laden.

Atacurile care vizeaza membrii al-Qaeda, cel mai adesea atribuite dronelor americane, s-au multiplicat in ultima perioada.