Un judecator federal din New York a fost de acord ca proprietarii fostelor Turnuri Gemene din Manhattan, distruse in urma atentatului terorist din 11 septembrie 2001, sa ceara despagubiri de miliarde de dolari companiilor aeriene American Airlines si United Airlines pentru ''neglijenta'', anunta AFP.

Potrivit deciziei judecatorului Alvin Hellerstein, cele doua companii aeriene americane se vor confrunta cu un proces, in urma caruia ar putea plati daune in valoare de aproximativ 2,8 miliarde de dolari in conturile World Trade Center Properties (WTCP).

Companiile de zbor American Airlines si United Airlines au depus, la randul lor, o cerere de respingere a acuzatiilor, motivand ca proprietarii Turnurilor Gemene au obtinut deja aproximativ 4,09 miliarde de dolari, suma ce reprezinta daune din partea companiilor de asigurari.

Doua avioane ale American Airlines si doua ale United Airlines au fost preluate de teroristi pe 11 septembrie 2001, doua dintre ele lovind Turnurile Gemene ale World Trade Center din sudul Manhattanului. Acestea s-au prabusit in urma impactului in timp ce mii de oameni au murit.