In China, pana si datele personale ale nou-nascutilor au ajuns pe piata de contrabanda, scrie Le Monde. Un angajat al unei firme de IT responsabile cu mentenanta informatica a municipalitatii din Shanghai a vandut datele personale a 200.000 de nou-nascuti, a descoperit politia chineza. Informatiile privesc bebelusii nascuti in acest oras in timpul anului 2011 si pana in luna aprilie a acestui an.

De asemenea, alte aproape 200 de milioane de date ale nou-nascutilor din Shanghai au fost sustrase de catre un inginer informatician. Omul nu era un hacker dezinteresat, noteaza Le Monde, intrucat el a vandut baza de date unui reprezentant de asigurari care, dupa ce a stocat pretioasele informatii ce ii permiteau sa selecteze tinerii parinti pentru a le propune contracte de asigurare tintite, acest reprezentant a vandut la randul sau datele unei filiale chineze a grupului american Dun & Bradstreet, specializat in colectarea si gestiunea de informatii.

Potrivit Le Monde, politia a interogat 48 de persoane care erau la curent cu acest tip de trafic de informatii. Anchetatorii au descoperit de asemenea ca cele 200 milioane de date au fost vandute pentru suma modica de 3.800 de euro.