Un adolescent de 15 ani a fost condamnat luni de un tribunal olandez la un an de inchisoare si trei ani de internare intr-o institutie psihiatrica, pedeapsa maxima pentru un minor, pentru injunghierea unei fete de aceeasi varsta, din cauza comentariilor acesteia postate pe Facebook, relateaza AFP.

"Curtea considera ca acuzatul a ucis-o intentionat pe Winsie", a afirmat tribunalul din Arnhem (estul Olandei) intr-un comunicat: "A injunghiat-o intentionat in gat si in fata pentru a o ucide".

Adolescentul, cu prenumele Jinhua, a injunghiat-o pe Winsie in 14 ianuarie, la intrarea in locuinta acesteia, in Arnhem. Tanara a decedat cinci zile mai tarziu.

Potrivit parchetului olandez, Winsie se certa cu Polly, o tanara de 16 ani, prin intermediul mesajelor postate pe Facebook. Prietenul lui Polly a luat atunci contact, tot prin Facebook, cu Jinhua, pentru a o ucide pe Winsie.

In conversatiile avute pe reteaua sociala, Jinhua, Polly si prietenul acesteia au discutat posibilitatea de a ucide intreaga familie a lui Winsie.

In afara de uciderea lui Winsie, Jinhua a fost declarat vinovat de tentativa de ucidere a tatalui lui Winsie, pe care l-a injunghiat in fata in momentul in care incerca sa-si apere fiica.

Tribunalul a apreciat ca tanarul sufera de "probleme de comportament cu tendinte psihopate".

Potrivit martorilor citati de parchet, Jinhua ar fi fost platit cu 150 de euro pentru a comite acest asasinat.

Polly si prietenul sau sunt si ei judecati de tribunalul din Arnhem.