Personalul de bord al companiei Lufthansa, cea mai mare companie aeriana germana, a solicitat o noua oprire a activitatii pentru marti, dupa o prima zi de greva vinerea trecuta, 31 august, care a paralizat activitatea pe aeroportul din Frankfurt.

Miscarea programata pentru marti ar trebui sa dureze mai mult decat greva de acum trei zile, care a durat opt ore si care a modificat orarul zborurilor de pe mai multe aeroporturi din tara, a anuntat sindicatul UFO intr-un comunicat postat pe Internet.

Uniune intentioneaza sa lanseze un preaviz de cel putin sase ore inainte de inceperea grevei, scrie Reuters. Un purtator de cuvant al companiei, a spus la randul sau, ca nu patronatul nu intentioneaza in acest moment sa creasca oferta sa de a marire a salariilor cu 3,5%, in schimbul timpului de lucru mai mare.

In 2011, Lufthansa inregistrase un profit de 114 milioane de euro. In prima jumatate a anului 2012, compania sufera pierderi operative in valoare de 20 de milioane de euro.

Intre masurile care au starnit revolta sindicatului insotitorilor de zbor sunt nu doar taierile salariale, ci si a unor zile de concediu.