Ziarista franceza Anne Sinclair a confirmat implicit ca s-a despartit de sotul sau Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al FMI, si a sustinut ca ii merge foarte bine, intr-un interviu publicat vineri si citat de AFP.

La intrebarea "Cum este viata dvs personala dupa despartirea de Dominique Strauss-Kahn?", directorul editorial al Huffington Post in Franta a raspuns, pentru Le Parisien: "Am un tonus bun, merg in vacante, muncesc mult, sunt prinsa pana peste cap cu alegerile american."

"Am in continuare o legatura foarte puternica cu cei sase copii ai mei" - doua fete pe care le are cu ziaristul Ivan Levai si patru copii nascuti din relatii precedente celei cu DSK - spune ea, inainte de a adauga: "Si imi merge foarte bine, multumesc".

In data de 2 iulie, o sursa apropiata fostului sef al Fondului Monetar International (FMI) a confirmat ca DSK si Anne Sinclair, casatoriti de peste 20 de ani, sunt despartiti de aproximativ o luna. Cei doi nu au facut niciun comentariu de atunci.

Intrebata daca va accepta sa se intalneasca cu Isabelle Adjani, care ii va juca rolul in filmului lui Abel Ferrara inspirat din dosarul DSK, Anne Sinclair a raspuns ca ii place mult de actrita franceza. "Dar (nu ma voi intalni cu ea) pentru a discuta despre subiectul specific pe care il evocati", a precizat aceasta, o aparatoare ferventa a vietii private.

"In Franta, presa e libera, cum sa nu, editurile sunt libere, cum sa nu, cinematograful este liber, cum sa nu. Dar si eu sunt libera sa-mi traiesc viata cum inteleg, fara sa dau socoteala nimanui".

DSK a demisionat in data de 18 mai 2011, la patru zile dupa ce o camerista a hotelului Sofitel, Nafissatou Diallo, l-a acuzat de agresiuni sexuale.

De-a lungul acestui scandal, Anne Sinclair si-a aparat sotul si a ramas alaturi de el.

Ulterior, in 26 martie, DSK a fost acuzat de proxenetism agravat in forma organizata in asa-numita afacere Hotel Carlton din Lille (nord).