Posibila luare de ostatici anuntata in cursul dupa-amiezii in cazul unui avion care a aterizat pe aeroportul Amsterdam-Schiphol a fost o falsa alerta provocata de "probleme de comunicare" intre aparat si turnul de control, a precizat politia olandeza, citata de AFP.

"Nu a fost posibil un contact radio, nu a fost o luare de ostatici", a scris politia olandeza, pe contul sau de Twitter, adaugand ca au existat "probleme de comunicare".

Anterior, Politia olandeza anuntase ca suspecta o posibila luare de ostatici intr-un avion care a aterizat miercuri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, cu 180 de persoane la bord, anunta AFP.

"Avionul a aterizat la Schiphol, este o posibila luare de ostatici", declarase, pentru AFP, politia aeroportului. Aeronava efectua o cursa Malaga - Amsterdam.

"Avionul este insotit de doua F-16 ale armatei olandeze si a ales sa aterizeze la Schiphol", a adaugat purtatorul de cuvant.

Un purtator de cuvant al companiei spaniole Vueling a dezmintit insa aceste informatii si a precizat ca zvonurile legate de o luare de ostatici ar proveni dintr-o comunicare defectuasa intre pilot si turnul de control.