Anders Behring Breivik va fi inchis la inchisoarea Ila, la periferia capialei norvegiene Oslo, unde a stat de cand a fost arestat, pe perioada procesului. Autori masacrului din 22 iulie 2011 va sta izolat de ceilalti detinuti si va beneficia de sala de fitness si un birou cu laptop, potrivit BBC.

Camera de fitness la inchisoarea IlaFoto: Agerpres/AP

Dormitor in inchisoarea Ila

Dormitor in inchisoarea Ila

Foto: Captura YouTube

In prezent, Breivik are trei camere la dispozitie, pentru a "compensa" faptul ca nu beneficiaza de aceleasi activitati ca restul detinutilor. Fiecare camera are 8 metri patrati. Una este dormit, una are echipament de fitness iar a treia are un birou cu laptopul fixat de masa.

Computerul nu este conectat la internet, pentru a se preveni comunicarea cu lumea exterioara. Ca restul detinutilor, el are dreptul sa scrie scrisori.

Extremistul se va afla sub regim de securitate extrem de ridicata si nu va avea voie sa se intalneasca cu detinuti din alte corpuri ale inchisorii. Totusi, va putea avea intalniri cu alti detinuti din aripa de securitate ridicata, daca acest lucru va fi considerat sigur.

Oficialii inchisorii spera ca pe viitor Breivik sa fie transferat alaturi de alti prizonieri, unde va avea acces la scoala, biblioteca, sala de sport si va putea lucra in atelierele inchisorii.

Inchisoarea Ila are 12 aripi si poate incarcera 124 de prizonieri, care sunt supravegheati de 230 de angajati ai inchisorii. In prezent in ea se afla "unii dintre cei mai periculosi oameni ai tarii", se arata pe site-ul institutiei.