Un incendiu de padure s-a declansat sambata pe unsula Chios din estul Greciei, unde trei sate au fost evacuate, au anuntat pompierii locali, potrivit Mediafax. Incendiul a izbucnit sambata dimineata in partea de sud a insulei, iar locuitorii au parasit trei sate din cauza fumului gros care acoperea regiunea. Flacarile sunt "aproape de zonele locuite, dar pentru moment nu reprezinta o amenintare imediata", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al pompierilor.

Circa 50 de pompieri cu 17 autospeciale, 79 de militari si 40 de voluntari se lupta cu flacarile, potrivit purtatorului de cuvant.

Zece avioane si cinci elicoptere bombardier cu apa sunt pregatite pentru a fi folosite, dar rafalele puternice de vant, de 63 de kilometri pe ora le impiedica sa extraga apa din mare, a precizat el.

Toti militarii stationati pe insula participa la lupta impotriva incendiului, iar mai multe trupe din alte parti ale tarii sunt pe drum, potrivit unui comunicat al Ministerului grec al Apararii.

Din cauza temperaturilor ridicate si adeseori a vantului puternic, Greca se confrunta in fiecare vara cu astfel de incendii.