Franta a "pus capat politicii cifrelor" in privinta expulzarii romilor si intentioneaza sa evite "stigmatizarea" acestora, a comunicat sambata Ministerul francez de Interne, la o zi dupa ce Franta a fost pusa sub supraveghere de catre Uniunea Europeana, relateaza AFP.

Ministrul socialist de Interne Manuel Valls, criticat de asociatiile care militeaza pentru apararea romilor dupa desfiintarea mai multor tabere ilegale in ultimele zile, lucreaza pentru a gasi "solutii alternative", a declarat pentru AFP un membru al cabinetului sau.

"S-a pus capat politicii cifrelor, care ducea la derive si denatura deciziile justitiei", a adaugat acesta.

"Contrar politicii duse de catre precedentul guvern, nicio populatie nu este vizata in sine, nu mai exista 'politica etnica' in Franta", a mai sustinut acesta.

Fostul presedinte de dreapta Nicolas Sarkozy a stabilit o legatura intre infractionalitate si "implantatiile salbatice de tabere de romi", cerandu-le prefectilor sa le desfiinteze.

"In prezent, prefectii nu au nicio cifra imperativa si li s-a cerut sa lucreze pe plan local la solutii alternative impreuna cu asociatiile, atunci cand acest lucru este posibil", a subliniat sambata ministerul.