Un milion de pasageri au fost privati de metrou marti la Buenos Aires, pentru a patra zi consecutiv, din cauza unei greve a sindicatului de sector care a provocat ambuteiaje imense si cozi de asteptare interminabile in statiile de autobuze, relateaza AFP.

Asociatia sindicala a muncitorilor din metrou, care are aproximativ 2.500 de oameni, ameninta sa continue aceasta greva inceputa sambata in lipsa unei reactii a primarului capitalei argentiniene, Mauricio Macri (Pro, dreapta).

Acestia solicita o majorare a salariilor de 28%, in conditiile in care inflatia anuala este de circa 25%, potrivit economistilor independenti.

Marti dimineata, mii de oameni au luat-o pe jos ori s-au urcat pe biciclete pentru a evita cozile de la mijloacele de transport in comun. In masina, o suta de metri era parcursa intr-un sfert de ora.

Buenos Aires are trei milioane de locuitori, dar in zilele lucratoare alte trei milioane care locuiesc in suburbii vin aici pentru a munci.

Guvernul a cedat gestionarea metroului, in ianuarie, primariei Buenos Aires, dar aceasta a dat inapoi, dupa ce a semnat un acord de principiu, din cauza lipsei de fonduri.

Primaria a majorat insa pretul unei cartele de metrou cu 127%, de la 1,10 pesos (19 eurocenti) la 2,50 pesos (43 eurocenti), inainte de a anunta ca refuza sa-si asume gestionarea retelei.

Metroul din Buenos Aires, primul deschis in America Latina, in 1913, are in prezent 56,7 km de cale ferata.