Tinerii din Ungaria, care au varsta cuprinsa intre 11 si 21 de ani, pot petrece vacanta de vara intr-o tabara paramilitara, unde vor putea invata disciplina si se vor antrena in manuirea armelor, potrivit Mediafax.

In Mogyorod, aflata la 30 de kilometri nord-est de Budapesta, aceasta vacanta costa 120 de euro pe saptamana si este prezentata de o companie privata. Adolescentii se vor afla in mijlocul militarii armatei ungare.

"Le vom acorda o adevarata instructie militara de baza. Vor face exercitii pentru sporirea rezistentei fizice, alergari in timpul diminetii si exercitii de gimnastica. In timpul zilei, vor asculta instructori care vin din diferite unitati de armata", a declarat responsabilul taberei paramilitare, Zsolt Horvath.

Tinerii vor face exercitii de tragere folosind arme de tip AK-47. Gloantele vor fi oarbe, insa aceasta experienta poate fi una puternica pentru adolescenti din moment ce este prima experienta in manuirea unei arme de razboi.

"Imi place tot ceea ce tine de armata si de extrem. As vrea sa devin miltar atunci cand voi creste", a declarat Rebecca, o tanara in varsta de 16 ani.

"Imi place disciplina, ceea ce ne face pe toti sa urmam ordine si sa ascultam, sa cerem permisiune pentru a face orice", a declarat Peter, un tanar in varsta de 12 ani.

In fiecare saptamana sunt aproximativ 50 de adolescenti in aceasta tabara, ei venind sa se familiarizeze cu viata militara. In fiecare vara, peste 400 de tineri isi petrec astfel vacanta de vara. Aceasta este o afacere rentabila pentru tabara, care isi sarbatoreste cel de al saselea an de existenta.