Fondul Monetar International analizeaza oprirea sprijinul financiar oferit Greciei, se arata intr-un raport ce ar urma sa fie publicat luni de Der Spiegel, scrie publicatia elena Ekathimerini.com. In plus, Grecia ar urma sa intre in incapacitate de plata cel mai devreme in luna septembrie, potrivit aceluiasi raport. In document se mai arata ca rabdarea oficialilor FMI de la Washington fata de Atena, care intarzie sa isi respecte angajamentele convenite cu creditorii internationali, este aproape de a lua sfarsit.

Grecia, fara sprijinul FMI?Foto: Agerpres/Xinhua

"Oficiali de rang inalt ai Fondului Monetar au informat Uniunea Europeana ca FMI nu mai este dispus sa sprijine Grecia mult timp", se arata in documentul citat.

FMI a cerut Greciei sa isi reduca datoria publica la 120% din PIB pana in 2020 pentru ca aceasta sa fie sustenabila pe termen mediu, insa oficialii Fondului sunt acum foarte pesimisti in ceea ce priveste capacitatea Atenei de a face acest lucru. Datoria Greciei a urcat in 2011 la 160% din PIB.

Grecia a incheiat un acord de imprumut in valoare de 340 de miliarde de euro cu FMI si CE. Din pachetul de salvare a Greciei face parte si stergerea unor datorii de peste 100 de miliarde de euro, in schimbul aplicarii unor masuri de austeritate.