Autorul masacrului din Colorado, James Holmes, a continuat sa se comporte irational sambata, in inchisoare, unde a fost izolat, in conditiile in care ceilalti detinuti doresc sa-l ucida, scrie New York Daily News.

James Holmes, The JokerFoto: Agerpres/AP

Holmes continua sa creada ca este "Joker", a declarat un angajat al inchisorii.

"Sa spunem doar ca nu arata nicio remuscare. Crede ca joaca intr-un film", a adaugat acesta.

Barbatul acuzat ca ar fi ucis 12 oameni la premiera ultimului film din seria Batman - "The Dark Night Rises" - a continuat sa se comporte straniu dupa ce a fost inchis.

"A scuipat pe usa celulei si i-a scuipat pe paznici", a declarat un detinut eliberat din inchisoare. "Scuipa peste tot. Tipul se purta ca un nebun".

Doi alti detinuti eliberati intre timp din inchisoare afirma ca ingrijorarile paznicilor legate de amenintarile cu moartea la adresa prezumtivului ucigas sunt intemeiate.

In prima noapte petrecuta in inchisoare, ceilalti prizonieri i-au strigat in continuu "ucigas de copii", referindu-se la decesul unei fetite de 6 ani in cinematograful din Denver.

"Toti detinutii discutau despre cum sa-l ucida", explica Wayne Medley, 24 de ani, dupa ce a a fost eliberat din inchisoare. "Toata lumea cauta o ocazie. Doar despre asta vorbeau".

Fata suspectului era acoperita cu un prosop de culoare rosie atunci cand a ajuns la inchisoare, la doua ore dupa ce 12 oameni au fost ucisi si alti 58 raniti in cinematograful Aurora.

Holmes - care isi vopsise parul in rosu - purta de asemenea haine de culoare rosie sub armura neagra pe car o purta atunci cand a deschis focul.

Paznicii i-au acoperit ferestrele celulei cu banda adeziva, astfel incat nimeni sa nu-l vada, si i-au pus catuse atat la maini cat si la picioare.

Tanarul va fi adus in fata tribunalului luni dimineata. Daca nu va fi declarat iresponsabil, ar putea fi condamnat la moarte.