Autorul atacului asupra autobuzului cu turisti israelieni de pe aeroporul din Burgas ar fi intrat in Bulgaria din Romania, el locuind in orasul Ruse inainte de a comite atentatul in care si-au pierdut viata 7 persoane, potrivit anchetatorilor, scrie vineri portalul Monitor.bg.

Autorul atacului din BulgariaFoto: Captura video

Anchetatorii merg acum cu fotografia suspectului in imobilele unde se inchiriaza locuinte strainilor in Ruse, pentru a afla unde a locuit.

Premierul Boiko Borisov a cerut procurorilor sa faca publica fotografia suspectului, pentru a ajuta la identificare. Trupul acestuia a fost cel mai grav afectat in explozie, astfel ca inca nu a putut fi identificat.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca acesta sa fi avut si complici care sa il fi ajutat sa studieze zona inainte de atac.

Ministrul de interne Tsvetan Tsvetanov a declarat ca au reusit sa obtina datele ADN, pe care, impreuna cu amprentele, le-au introdus in baza de date internationala. Acesta a precizat ca atentatorul nu se deosebea de ceilalti oameni din aeroport. "O persoana normala, cu pantaloni scurti si rucsac".

UPDATE SRI nu comenteaza informatiile potrivit carora teroristul ar fi intrat in Bulgaria din Romania

SRI nu comenteaza informatiile aparute, vineri, in cotidianul bulgar Monitor, potrivit caruia teroristul sinucigas care a provocat, miercuri, atentatul de pe aeroportul din Burgas ar fi intrat in Bulgaria dinspre Romania, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Acesta a precizat ca Serviciul Roman de Informatii a luat toate masurile specifice "pentru cunoasterea posibilelor situatii generatoare de riscuri teroriste".

''In momentul de fata SRI a adoptat masurile specifice pentru cunoasterea posibilelor situatii generatoare de riscuri teroriste. De asemenea, SRI monitorizeaza permanent evolutia amenintarilor teroriste la adresa Romaniei impreuna cu partenerii externi ai serviciului, pentru realizarea masurilor de prevenire a oricarui potential risc pentru securitatea nationala'', a precizat Sava.