Autoritatile insulelor Canare au evacuat marti seara un sat de 1.800 de locuitori de pe insula Tenerife afectata de un puternic incendiu de padure inca de duminica ce ameninta parcul natural Teide, potrivit Mediafax.

Flacarile au ajuns in cursul serii la casele din satul Vilaflor, situat in sudul acestui parc natural care face parte din Patrimoniul mondial al Unesco.

Mai tarziu, autoritatile arhipelagului spaniol au anuntat ca focul, care raspandeste un fum negru pe insula, a patruns cativa metri in interiorul parcului, situat pe pantele muntelui Teide.

Incendiul, care a izbucnit duminica, a devastat zona forestiera din afara parcului si ardea inca necontrolat marti dupa ce a parcurs 3.000 de hectare.

Aproximativ 800 de pompieri lupta cu focul, intretinut de rafale puternice de vant si temperaturi ridicate, ajutati de cinci elicoptere si trei avioane.

Parcul national Teide, o rezervatie naturala de 19.000 de hectare inscrisa din 2007 in Patrimoniul mondial al Unesco, isi ia numele de la muntele Teide, un vulcan care este cel mai inalt varf al Spaniei cu peste 3.700 de metri.

Incendiile de padure sunt foarte numeroase anul acesta in Spania, unde iarna care a trecut a fost cea mai secetoasa din ultimii 70 de ani.

Cel mai grav incendiu de pana acum a devastat aproape 50.000 de hectare in regiunea Valencia, in estul tarii.