Vaticanul a amenintat ca va da in judecata o publicatie satirica din Germania, numita ''Titanic'', dupa ce pe coperta editiei din iulie apare o imagine editata cu Papa Benedict cu o pata galbena pe sutana, cu titlul ''Hallelujah in the Vatican - the leak is found'' (n.r. Aleluia! La Vatican s-a gasit scurgerea), scrie weirdworlnews.org.

Papa Benedict al XVI-lea Foto: titanic-magazine.de

Coperta celui mai nou numar al revistei Titanic trateaza in mod ironic scandalul Wikileaks care a afectat si Vaticanul. Pana acum au fost publicate documente interne ale Vaticanului, in care apar inclusiv problemele fiscale ale institutiei, scandalurile in care au fost implicati preoti si corespondente care au legatura cu Papa Benedict al XVI-lea.

Intr-o scrisoare adresata unui avocat german, publicata de revista, arhiepiscopul Angelo Becciu il roaga pe avocat sa ia "masurile legale necesare impotriva publicatiei", insa reprezentatii revistei au declarat ca este vorba de o greseala.

''Papa Benedict a inteles gresit. Este binecunoscut faptul ca Papa este un mare fan al bauturii Fanta", a declarat redactorul sef al publicatiei, Leo Fischer, sugerand ca pata galbena de pe hainele Papei ar putea fi de la o bautura, cum ar fi limonada.

Reprezentantii revistei spera sa obtina un interviu personal cu Papa Benedict al XVI-lea pentru a clarifica neintelegerea.