Laureatul premiului Nobel pentru literatura in 1982, Gabriel Garcia Marquez, in varsta de 85 de ani, sufera de dementa senila din 1999, potrivit fratele scriitorului columbian, Jaime, ale carui declaratii au fost publicate vineri pe site-ul ziarului mexican El Universal, informeaza AFP.

"Ceea ce are sunt probleme de memorie. In familie toti suferim de dementa senila. Si eu am inceput sa am mici probleme, si el are aceasta tulburare", a spus fratele scriitorului in cadrul unei conferinte desfasurate in statiunea columbiana Cartagena, declaratie preluata de presa mexicana.

Potrivit lui Jaime Garcia Marquez, autorul volumului "Un veac de singuratate" a resimtit primele simptome de dementa senila in 1999, cand s-a luptat cu un cancer, iar tratamentul de chimioterapie a accelerat procesul.

Cei doi frati isi vorbesc aproape zilnic la telefon, Jaime locuind in Colombia, in timp ce "Gabo" - numele cu care compatriotii il alinta pe Gabriel Garcia Marquez - traieste din 1961, impreuna cu sotia sa Mercedes, intr-un cartier din sudul orasului Ciudad de Mexico.