''Lupta pentru putere care a provocat turbulente politice in Romania s-a intensificat miercuri, dupa ce guvernul de coalitie al premierului Victor Ponta a facut pasi spre o posibila suspendare a presedintelui Traian Basescu'', relateaza publicatia economica Financial Times.

Financial TimesFoto: captura ecran

Publicatia economica scrie, in editia sa electronica de miercuri, despre situatia politica din Romania: conflictul dintre prim-ministrul Victor Ponta si presedinte, dezbaterile create in jurul Curtii Constitutionale, precum si despre reactiile oficialilor europeni.

"Disputa politica dintre cei doi lideri romani starneste preocupari in legatura cu situatia statului de drept intr-o tara care a aderat la Uniunea Europeana in 2007. De asemenea, situatia politica exercita presiuni asupra leului, pe fondul preocuparilor ca reformele economice ar putea fi afectate", comenteaza Financial Times.

Victor Ponta, alaturi de alianta de stanga USL, ''a incercat sa-si consolideze puterea, ignorand apelurile la demisie, pe fondul acuzatiilor ca ar fi plagiat teza de doctorat", arata Financial Times.

''Disputele politice din Romania au starnit ingrijorarea la nivel international'', scrie FT, reamintind ca Viviane Reding, comisarul Uniunii Europene pentru Justitie, declara marti ca este "profund ingrijorata" de recentele atacuri la adresa independentei Curtii Constitutionale din Romania.