Agentiile de stiri Reuters si France-Presse prezinta noile evolutii politice din Romania, notand ca ofensiva majoritatii parlamentare este "ingrijoratoare", riscand sa conduca la un blocaj institutional si la blocarea reformelor economice solicitate de FMI, relateaza Mediafax.

"Romania, situatie ingrijoratoare dupa o ofensiva a majoritatii aflate la putere", titreaza Agentia France-Presse, prezentand noile evolutii politice de la Bucuresti.

"Noua coalitie de centru-stanga aflata la putere in Romania a lansat marti o ofensiva in razboiul impotriva presedintelui de centru-dreapta, destituindu-l, printr-un vot-surpriza si contestat, pe presedintele Senatului, in ceea ce opozitia a catalogat drept o lovitura de stat", scrie Isabelle Wesselingh, in materialul publicat de France-Presse.

Evenimentele politice de la Bucuresti sunt comentate si de Reuters, care noteaza ca, "potrivit analistilor politici, actiunile USL ameninta statul de drept si separatia puterilor in stat".

"Disputele politice au paralizat, efectiv, procesul decizional, conducand la intarzierea reformelor importante convenite in cadrul acordului de asistenta financiara incheiat cu FMI", comenteaza Reuters.