Generalul Knud Bartels, presedintele Comitetului militar al NATO, a declarat joi, la Talin, ca nu va exista o interventie militara a Aliantei in Siria sau in NATO atat timp cat toate solutiile politice nu vor fi epuizate, relateaza AFP.

Aceasta declaratie a unui inalt oficial al NATO vine la mai putin de o saptamana dupa ce un avion al Turciei, tara membra a Aliantei, a fost doborat de Siria.

"Nu va fi o interventie militara a NATO in Siria, si nici in Iran, cat timp mijloacele politice nu vor fi epuizate", a afirmat generalul Bartels, intrebat cum comenteaza doborarea avionului turc.

"Sunt foarte fericit sa vad la ora actuala ca exista in viitoarele zile posibilitatea deschiderii dialogului de catre Natiunile Unite pentru identificarea unei solutii cu Siria", a adaugat generalul, care a efectuat o vizita in Estonia, membra a NATO din 2004.

"Avionul turc doborat fara nicio avertizare a pus din nou in lumina situatia crizei", a adaugat el.

Generalul Bartels s-a declarat increzator in posibilitatea unui parteneriat strategic intre Rusia si NATO.

"Sunt un partizan convins al dialogului si Rusia este un partener strategic al NATO", a precizat generalul.

"NATO nu vrea in niciun caz sa fie o amenintare pentru Rusia si proiectul de aparare antiracheta al NATO nu este conceput pentru a constitui o amenintare pentru Rusia", a subliniat el.