Talibanii pakistanezi au publicat miercuri o inregistrare video care prezinta capetele a 17 soldati ucisi in ultimele zile, in cadrul ciocnirilor cu armata din nord-vestul tarii, relateaza AFP.

Miscarea talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat aceste mutilari, efectuate de combatantii sai dupa un raid efectuat din Afghanistan impotriva fortelor pakistaneze.

Atacul a avut loc in districtul instabil Dir, situat intre granita afghana si valea Swat, unde talibanii pakistanezi preluasera puterea in 2009, dupa care au fost alungati de armata.

Videoclipul publicat de talibani arata capetele a 17 barbati aliniate pe un drapel alb, in fata rebelilor talibani, cu fetele acoperite si incarcati de armament, aparent confiscat de la soldati.

"Dumnezeu ne-a acordat o mare victorie, i-am ucis pe toti, patru dintre ei sunt paramilitari si restul soldati", afirma o voce din off.

Un oficial militar pakistanez din Peshawar, marele oras din nord-vestul tarii, a confirmat ca 17 soldati au fost ucisi de talibani de la inceputul confruntarilor, dumincia trecuta.

Peste o suta de talibani "veniti dintr-un reper situat de cealalta parte a frontierei", afghana, au atacat soldatii care patrulau in regiune, potrivit armatei pakistaneze, care sustine ca 14 rebeli au fost ucisi in lupte.