Statele Unite ale Americii au felicitat noul presedinte egiptean si au solicitat ca Egiptul sa fie in continuare "un pilon de pace in regiune". "Este important ca Mohammed Morsi sa mentina unitatea nationala si sa formeze guvernul in consultare cu toate celelalte parti", a anuntat Casa Alba, citata de AFP.

Israelul a apreciat procesul democratic in care s-au desfasurat alegerile si doreste sa continue cooperarea cu autoritatile de la Cairo, conform unei declaratii a biroului lui Benjamin Netanyahu.

Presedintele Algerian Abdelaziz Bouteflika a transmis "in numele poporului si guvernului algerian, cele mai calde felicitari domnului Morsi".

Si ministrul de Externe britanic William Hague a salutat poporul egiptean pentru angajamentul sau in procesul democratic pentru alegerea noului presedinte. Acesta a vorbit despre "un moment istoric pentru Egipt".

Mohammed Morsi, liderul Fratiei Musulmane trimis la inchisoare de Hosni Mubarak, a castigat alegerile prezidentiale din Egipt. Morsi a obtinut 51,7% din voturile acordate de egipteni in al doilea tur de scrutin, desfasurat in urma cu o saptamana, invingandu-l pe fostul general Ahmed Shafiq, a anuntat Comitetul Electoral duminica.