Fostul premier britanic Tony Blair nu crede ca a gresit atunci cand a ridicat restrictiile pentru imigrantii din Europa de Est, dupa ce actualul lider al Laburistilor, Ed Miliband, si-a exprimat ingrijorarile legate de aceasta politica, scrie The Daily Telegraph.

Blair a precizat ca imigrantii polonezi au facut "o treaba buna in tara noastra" iar majoritatea oamenilor rezonabili apreciaza contributia acestora.

Reactia sa vine dupa ce Miliband a descris relaxarea controlului imigratiei din 2004 drept o "greseala" care a contribuit la reducerea standardului de viata al britanicilor.

In ultimii zece ani, peste 700.000 de est-europeni au venit in Marea Britanie pentru a munci, mult peste estimarea oficiala initiala, de circa 15.000 de persoane anual.

In opinia fostului premier, ar trebui sanctionata mai degraba imigratia ilegala in loc sa fie schimbata politica de imigratie.

Intrebat daca a gresit atunci cand a relaxat controalele pentru cetatenii din Europa de Est, el a raspuns: "Intr-un fel, nu cred, pentru ca eu consider ca polonezii si alte comunitati din estul european fac o treaba buna in tara noastra. Vreau sa spun, sunt multumit de ei".

In ultima vreme, s-au intetit speculatiile potrivit carora Tony Blair ar putea fi viitorul presedinte european. Dupa ce a fost mai degraba rezervat in aparitiile publice din tara sa, Blair a acordat doua interviuri pentru BBC in aceasta luna si va participa la o reuniune de strangere de fonduri a Partidului Laburist luna viitoare.